پیام دبیر همایش

مؤسسه خیریه محک در مقدمه اولین برنامه استراتژیک خود که در سال 1385 تدوین شده است بر اهمیت پرداختن به مفهوم مسئولیت اجتماعی (CSR) توسط سازمان‌های مردم‌نهاد و بنگاه‌های اقتصادی تأکید و تصریح کرده و در این حوزه ایفای نقشی محوری را هدف خود قرار داده است. نخستین گام تحقق این هدف برگزاری نمایشگاه پوستر با موضوع «سرطان کودک و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها» ...

بیش از یک دهه ترویج مفهوم مسئولیت اجتماعی

مؤسسه خیریه محک در مقدمه اولین برنامه استراتژیک خود که در سال 1385 تدوین شده است بر اهمیت پرداختن به مفهوم مسئولیت اجتماعی (CSR) توسط سازمان‌های مردم‌نهاد و بنگاه‌های اقتصادی تأکید و تصریح کرده و در این حوزه ایفای نقشی محوری را هدف خود قرار داده است. 

نخستین گام تحقق این هدف برگزاری نمایشگاه پوستر با موضوع «سرطان کودک و مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها» در سال 1389 با همکاری انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران بوده است. پس از آن جهت ترویج و نهادینه‌سازی این مفهوم مقرر شد هر دو سال یک بار مقارن با روز جهانی سرطان کودک (15 فوریه) همایش بین‌المللی مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها برگزار شود. از آن روز تاکنون چهار دوره از این کنفرانس به شرح زیر برگزار شده است:

 

1. سال 1389 با محوریت مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و سرطان کودک

2. سال 1391 با محوریت مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها و سرطان کودک

3. سال 1393 با محوریت مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها: توسعه پایدار

4. سال 1395 با محوریت مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها: تجارب عملی در جامعه مدنی 

 

همایش‌های اول و دوم مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها بیشتر به ترویج مفهوم و ورود به ادبیات موضوع پرداختند و همایش سوم به بررسی جایگاه مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها در فضای بین‌المللی خصوصاً از زاویه نگاه اصول پایداری گلوبال کامپکت در سازمان ملل پرداخت. همایش چهارم با رویکردی کاربردی پروژه‌های عملی مسئولیت اجتماعی در حوزه ملی و بین‌المللی و تبادل تجربیات در این زمینه را بررسی کرد. در این همایش اولین پروژه مسئولیت اجتماعی محک با موضوع ایجاد و راه‌اندازی مرکز پذیره‌نویسی سلول‌های بنیادی خون‌ساز به عنوان پروژه مشترک با بنگاه‌های اقتصادی معرفی شد. این پروژه در سال 2018 نشان طلای انجمن بین‌المللی مدیریت پروژه (IPMA) را در بخش پروژه‌های توسعه پایدار دریافت کرد. 

نقطه عطف همایش چهارم، حمایت علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف و دانشکده مدیریت، علم و فناوری دانشگاه امیرکبیر به عنوان دو نهاد دانشگاهی بود که این فرصت را ایجاد کرد تا با همراهی نهادهای علمی و ظرفیت آکادمیک موجود در آنها، همایش پنجم در سال 1397 با محوریت «مدل‌های برنامه‌ریزی، مدل‌های اجرا و استاندارهای گزارش‌دهی» هدف‌گذاری شود. امید است با همراهی همه متخصصان و علاقه‌مندان این همایش، محک در دستیابی به این هدف موفق عمل کند. 

لازم به ذکر است بزرگ‌ترین دستاورد برگزاری چهار دوره پیشین همایش مسئولیت اجتماعی ترویج این مفهوم در بین سازمان‌های مردم‌نهاد، بنگاه‌های اقتصادی و بخش‌های عمومی و دولتی کشور بوده است تا جایی که برگزاری کنفرانس‌های ملی مسئولیت اجتماعی توسط شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی و همچنین تعریف استاندارد، نشان و تندیس مسئولیت اجتماعی توسط این بخش‌ها حاکی از ترویج موفق این مفهوم در کشور بوده که بی‌تردید این تلاش مستمر و پایدار نقشی پررنگ در پرداختن به آن توسط دیگر سازمان‌ها در سال‌های اخیر داشته است.

بالغ بر 12 سال تمرکز بر روی موضوع مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها، بدون همراهی فعالان عرصه‌های اقتصادی و مدیریتی، سازمان‌های دولتی و خصوصی، اعضای اتاق‌های بازرگانی و شرکت‌های ملی و بین‌المللی مقدور نبوده است. در همین جا همراهی و تلاش‌های ارزشمند همه همراهان را در طول این دوره، ارج نهاده و سپاس می‌گوییم.

 

آراسب احمدیان